Matematică, întrebare adresată de valiJHKH, 9 ani în urmă

Se considera expresia Ede x=(x-2 supra x²-4 · 5x+10 supra x-3 +1)·x-3 supra x+2


Utilizator anonim: Lipsește cerița !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
 Dacă se cere să se aducă expresia la forma cea mai simplă , atunci :

 E(x)=(\frac{x-2}{(x-2)(x+2)}\cdot\frac{5(x+2)}{x-3}\,-\,1)\cdot\frac{x-3}{x+2}=...\\<br />=(\frac{5}{x-3} - \frac{x-3}{x-3})\cdot\frac{x-3}{x+2}=\\<br />=\frac{-x+8}{x-3}\cdot\frac{x-3}{x+2}=\\<br />=\;-\;\frac{x+8}{x+2}  \\
( unde :   x \ne-2 )  
Alte întrebări interesante