Se considera expresiile:
E(x) =x^2suprax^2+1
F(x)=1/x^2+1
X€R
Arătați ca F(-2)=E(-1/2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
e(x)=x²/x²+1
e(-1/2)=(-1/2)²/(-1/2)²+1=1/4/1/4+1=1/4/5/4=1/2ori4/5=1/5
f(x)1/x²+1
f(-2)=1/(-2)²+1=1/4+1=1/5
e(-1/2)=1/5
f(-2)=1/5 din ultimele doua=>e(-1/2)=f(-2)
e(-1/2)=(-1/2)²/(-1/2)²+1=1/4/1/4+1=1/4/5/4=1/2ori4/5=1/5
f(x)1/x²+1
f(-2)=1/(-2)²+1=1/4+1=1/5
e(-1/2)=1/5
f(-2)=1/5 din ultimele doua=>e(-1/2)=f(-2)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă