Se consideră funcția f:R -> R, f(x) = 3x -2.
Rezolvați ecuația f(x+1) + f(x-2) = f(x) + 4.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
f(x+1)=3(x+1)-2
=3x+3-2
=3x+1
f(x-2)=3(x-2)-2
=3x-6-2
=3x-8
3x+1+3x-8=3x-2+4
6x-7=3x+2
3x=9
x=3
=3x+3-2
=3x+1
f(x-2)=3(x-2)-2
=3x-6-2
=3x-8
3x+1+3x-8=3x-2+4
6x-7=3x+2
3x=9
x=3
uionutalin:
Ms
Răspuns de
3
Rezolvarea in atasament
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d81/8f1841d4b72751c8096cfcd65412ca43.jpeg)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă