Se considera numerele întregi a=-6+(-3)•(-4) si b=1-(-6):(+3). Calculații (-a)•b si a: (-b) .
Repedeeee
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
21
Salut,
a = -6+(-3)•(-4)
a = -6+12
a = 6.
b = 1-(-6):(+3)
b = 1+2
b = 3.
(-a)•b = (-6)•3 = -18.
a:(-b) = 6:(-3) = -2.
Succes!
a = -6+(-3)•(-4)
a = -6+12
a = 6.
b = 1-(-6):(+3)
b = 1+2
b = 3.
(-a)•b = (-6)•3 = -18.
a:(-b) = 6:(-3) = -2.
Succes!
Ionutbanuta23:
Multumesc
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă