Chimie, întrebare adresată de eduardungureanoyyf8j, 8 ani în urmă

Se considera un amestec format din:NaCl,S,Fe si C.Propuneti metode de separare a acestor substante.Pe ce proprietati ale lor se bazeaza metodele propuse?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
Amestecul se dizolva in apa; singurul component solubil in apa este NaCl.Noul amestec se filtreaza.Solutia obtinuta va contine NaCl ; pentru separarea sa din solutie , solutia se fierbe pana la evaporarea totala a apei(=cristalizare)
Amestecul solid se usuca. Fe este separat cu magnetul. In amestecul de S si C se adauga sulfura de carbon CS2 , intrucat sulful este solubil in acest compus(amestecul de S si C trebuie sa fie uscat deoarece CS2 reactioneaza cu apa cu degajare de H2S care este foarte toxic).Dupa solubilizarea sulfului ,amestecul se filtreaza.Ce ramane pe hartia de filtru este C. Pentru a separa S de CS2 , vasul ce contine solutia se introduce intr-o nisa chimica dupa care se adauga apa in exces. Va avea loc reactia CS2+2H2O=CO2⬆️+2H2S⬆️.Vei obtine un amestec ce contine S si apa. Pentru separarea sulfului mai faci o filtrare.

eduardungureanoyyf8j: wow...mersi mult
Alte întrebări interesante