Informatică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Se dă un text care conţine numai litere mici. Să se afişeze la ieşire textul transformat astfel: pentru fiecare literă tipărim litera care urmeaza în alfabet, cu excepţia lui 'z' pentru care tiparim 'a'. Date de intrare Fişierul de intrare cezar.in conţine pe prima linie literele mici, urmate de caracterul sfîrşit de linie. Date de ieşire În fişierul de ieşire cezar.out se vor afişa literele transformate conform cerinţei, urmate de caracterul sfîrşit de linie. Restricţii 1 ≤ numărul de litere la intrare ≤ 2 000 000 Exemplu cezar.in cezar.out abcdxyz bcdeyza Explicaţie Pentru fiecare literă am afişat litera următoare în alfabet cu excepţia lui 'z' unde am afişat 'a'.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JolieJulie
5
Presupun ca stii cum sa adaugi 2 fisiere in cadrul proiectului .Daca nu stii atunci urmezi urm. pasi:File->New->Empty file->Yes->"cezar.in" dupa care "cezar.out" -> OK.

codul:
#include <iostream>
#include<fstream>
#include<cstring>
using namespace std;
ifstream fin("cezar.in");
ofstream fout("cezar.out");
int main()
{   char s[100];
int i;
fin>>s;
for(i=0;i<strlen(s);i++)
    {if (s[i]=='z')
       s[i]='a';
       else
          s[i]=s[i]+1;}
       fout<<s;

}




uleiaalex: Imi pare rau dar nici nu citesti fisierul .in si nici cel .out.
JolieJulie: Nu am scris in cod pentru ca nu știu ce nume de fisiere pune el.Dar pentru citire se face: ifstream fin (“nume_fisier.in”; iar pentru Afișare:ofstream fout (“nume_fisier.out”); Mulțumit ..?
uleiaalex: Nu doresc sa fiu multumit si cel care cere sa fie multumit. Adica daca dai cu exemplu pui in el fisierele pe care le-ai dat in exemplu! Sa fie toata lumea multumita :D!
JolieJulie: ok...acum e toata lumea multumita!
JolieJulie: ....?
uleiaalex: Nu fi suparata! Si eu am fost sanctionat pt abstractizarea problemei! Suntem fericiti !! :D
JolieJulie: " Dont' worry,be happy! " :)) Nu sunt suparata,stai linistit!
uleiaalex: :D
Utilizator anonim: Mersi!
Alte întrebări interesante