Se dau functiile: g: R \ {5} →R \{4},
g(x)=(4x+5)÷(x-5)
h:R\{4} →R \{5}
h(x):2x-3
Sa se calculeze :h la -1 si g la -1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
57
g(x)=y
y=(4x+5)/((x-5)=>
xy-5y=4x+5=>
xy-4x=5+5y =>
x=(5+5y)/(y-4) Faci scimbarea de variabila y→x
g^-1(x)=(5x+5)/(x-4) g:R/{5}→R-{4}
b) h(x)=y y=2x-3 =.2x=y+3
x=(y+3)/2 Faci schimbarea de variabila y→x
h^(-1)(x)=(x+3)/2 h^(-1):R→R
y=(4x+5)/((x-5)=>
xy-5y=4x+5=>
xy-4x=5+5y =>
x=(5+5y)/(y-4) Faci scimbarea de variabila y→x
g^-1(x)=(5x+5)/(x-4) g:R/{5}→R-{4}
b) h(x)=y y=2x-3 =.2x=y+3
x=(y+3)/2 Faci schimbarea de variabila y→x
h^(-1)(x)=(x+3)/2 h^(-1):R→R
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă