Biologie, întrebare adresată de AnaMaria7238, 8 ani în urmă

Se încrucişează un soi de mușcată curgătoare cu flori simple (d), de culoare albă (A) cu un soi de mușcată curgătoare cu flori duble (D), de culoare roșie (a). Părinții sunt homozigoți pentru ambele caractere. În F1 se obţin descendenţi hibrizi. Prin încrucişarea între ei a indivizilor din F1, se obţin, în F2 , 16 combinaţii de factori ereditari. Stabiliţi următoarele:

a) genotipurile celor doi părinţi;

b) tipurile de gameţi produşi de indivizii din F1;

c) numărul combinațiilor din F2 cu flori duble; genotipul indivizilor din F2 care au flori simple de culoare roșie.

d) Completaţi această problemă cu o altă cerinţă pe care o formulaţi voi, folosind informaţii ştiinţifice specifice biologiei; rezolvaţi cerinţa pe care aţi propus-o. Scrieţi toate etapele rezolvării problemei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Minca2392
0
a)in ciuda nenumăratelor diferențe individuale , corpul tuturor ființelor umane este asemanator , fiind format ,in esența ,din cap,trunchi și patru extremități ,cele doua superioare și cele doua inferioare .Bineînțeles ,exista niște diferențe evidente între corpul bărbatului și cel al femei i:corpul bărbatului este mai musculos ,iar cel al femei are forme mai rotunde și dedicate .cum ar fi parul pe corp și dezvoltarea pieptului
B)Gametul sunt produși in homozigotii pot produce un singur tip de gamet și se numesc homogametic .
Atâta știu sper ca te-am ajutat ! Succes
Alte întrebări interesante