Limba română, întrebare adresată de user105, 8 ani în urmă

Se spune că "dragostea e oarbă". Alegeți dintre voi un apărător al acestei poziții și un contestatar al ei. Reluati disputa pe ideea că "dragostea e surdă " ( puteți aduce argumente din operele literare citite la acest capitol).

Această cerință se bazează pe opera "O noapte furtunoasă " de I.L Caragiale.
VĂ ROG!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Buna! Draguta solicitare! Ia sa vedem ce vom spune:

Intr-adevar, asa se spune, iar cel care nu crede, va fi nevoit la timpul sau sa  treaca prin acest sentiment care te "orbeste" din diverse motive ( iti place persoana, o admiri  fara sa vezi cum este in realitate, o divinizezi  fara sa iti pese ce spun ceilalti care o cunosc mai bine decat tine). Referitor la personaj, poti spune ca  este un indragostit "orb" divinizand-o pe Zita si considerand-o " angel radios", desi nu stie ca a mai fost casatorita cu "un mitocan" sau  ce fel de femeie este.

In ceea ce priveste  cealalata ipostaza, a " dragostei surde" poti de asemenea  face referire la aceeasi opara, dar de data aceasta din partea Zitei, care nu vrea sa auda nimic din ceea ce ii spun membrii familiei ( Veta sau Jupanul) , fiind "surda" si vrand doar sa fie iubita si aleasa lui Rica Venturiano, de altfel o persoana publica ( avand in vedere ca scria articole intr-un ziar destul de cunoscut si apreciat)

Explicație:


user105: Mulțumesc mult, mai am o întrebare postată la care am nevoie de ajutor
Komisarul: cu placere!
user105: Ma poti ajuta te rog si la cealaltă întrebare? Pentru ca chiar nu știu
Komisarul: multumesc pentru apreciere!
user105: nu ai pentru ce! :)
user105: Salut, mă poți ajuta te rog la ultima întrebare postată la română?
Komisarul: Ti-am rspuns!
user105: Ok am văzut! Mulțumesc !
Alte întrebări interesante