Se știe ca x+y-z=a-b, x+z-y=b-c și y+z-x=c-a
Demonstrează ca x+y+z=0
RAPIDDD VĂ ROG
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
x + y - z = a - b
x + z - y = b - c
y + z - x = c - a
Adunam cele trei relatii:
x + y - z + x + z - y + y + z - x = a - b + b - c + c - a
x + y + z = 0 (toți ceilalți termeni apar o dată cu "+" si o dată cu "-", si astfel se reduc)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă