Limba română, întrebare adresată de paul4915, 8 ani în urmă

Selectează din textul dat patru verbe, pe care le notezi pe foaia ta. Folosește-le într-o compunere în care să prezinți o întâmplare desfăşurată în grădină, arătând cum te împrieteneşti cu o vieţuitoare din text. În compunerea ta, vei respecta următoarele cerinţe: vei folosi cele patru verbe, putând să le schimbi forma; vei prezenta o întâmplare din grădină, arătând cum te împrietenești cu o vieţuitoare din text; vei da un titlu potrivit compunerii tale; vei respecta structura unei compuneri: introducere, cuprins şi încheiere; vei redacta compunerea în cel puțin zece rânduri; vei scrie corect, respectând exprimarea corectă, punctuația și așezarea textului în pagină.

Verbele sunt: se roșește, toarce, doarme, a crescut
Vietuitoarea este viespea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tony200924
85

Bună !⛩️

ೄྀ࿐ ˎ-

Titlul : Grădina Visurilor

Era o zi frumoasa de aprilie. Zorii zilei incalzeau pamantul cu multa veselie. Soarele crestea tot mai mare, trimitandu-si razele sale aurite pe pamant. Eu si verisoara mea am decis sa ne plimbam prin gradina deoarece vremea era minunata. Mai intai am mers sa o anuntam pe dragastoasa noastra bunica care torcea lână.

In gradina, fluturii zburau din floare in floare iar albinele adunau polrn in saculetii lor finuti pentru a face mierea cea aurie. Roua dadea un aspect cristalin ierbii. Dintr-o data, eu am zarit ceva mic, galbui, agățat in parul (numele verisoarei) era o mica viespe, gingasa. Viespea se roseste, de la atata rusine si emotie si ma roaga sa o ajut sa evadeze din parul fetei. Viespea ne a povestit minunata ei aventura dar din pacate trebuia s a plece, deoarece era foarte ocupata.

Iar ca prin magie,ma trezesc in pat. Langa mine era (numele verisoarei) care dormea buștean. Nu puteam sa cred ca a fost un vis..Dar acest vis a fost minunat.

Sper ca ti am fost de folos!


tony200924: unul este subliniat
tony200924: le am scris pe toate dar sunt sub alta forma
StoiculescuAM: Multumesc multttt
bistriandenisbistria: mulțumesc
tony200924: :)
rusuvasi34: poți sa mi le spui pls acum
tony200924: ce sa spun?
rusuvasi34: verbel
rusuvasi34: pt ca tre sa le subliniez
tony200924: pai sunt scrise acolo doua dintre ele sunt ingrosate si sunt scrise sub alta forma
Alte întrebări interesante