Limba română, întrebare adresată de MpsAndreY11, 8 ani în urmă

Selecteaza varianta cu care esti de acord, explicand in 30-50 de cuvinte alegerea facuta. Enumeratia din secventa inconjurati de stanci uriase, de dantele si zorzoane de piatra, de arborii cu racori inmiresmate, si mai ales de culorile amurgului ca niste falduri blande sugereaza:
a. incantare; admiratie; b. teama; frig; c. maretie; spaima; d.entuziasm; infricosare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DnaValy
13

Selectează varianta cu care ești de acord, explicând alegerea făcută din enumerația din secvența:

"Înconjurați de stânci uriașe, de dantele și zorzoane de piatră, de arborii cu răcori înmiresmate, și mai ales de culorile amurgului ca niște falduri blânde" sugerează:

a. încântare; admirație;

b. teamă; frig;

c. măreție; spaimă;

d. entuziasm; înfricoșare.

Eu sunt de acord cu a. încântare; admirație, pentru că prin descriere eu îmi imaginez frumusețea stâncilor ca o dantelă, arborii cu frunzele umbroase și cu parfum de flori și acestea mă încântă, iar amurgul îl admir pentru culorile sale când soarele trimite săgeți de lumină multicolore pe cer.

Mult succes!


MpsAndreY11: Multumesc mult!!
DnaValy: Cu plăcere!
drapa99: Mă puteți să mă ajutati și pe mine
DnaValy: Ai scris peste tot! Te rog scrie doar la tema ta la care am răspuns altădată.
Răspuns de the0smart0horse0girl
6

Răspuns:

" Inconjurati de stanci uriase, de dantele si zorzoane de piatra, de arborii cu racori inmiresmate, si mai ales de culorile amurgului ca niste falduri blande ."

a. incantare; admiratie; b. teama; frig; c. maretie; spaima; d.entuziasm; infricosare.

Explicație:

As alege varianta "c) maretie, spaima", deoarece in fragment este descrisa mai ales imaginea stancilor. Acestea fiind uriase, iti dau o senzatie de spaima, si totodata, de maretie.

Asemena si in cazul culorilor amurgului: Amurgul, fiind intins, da o stare de maretie si spaima in acelasi timp. Culorile amurgului de farmeca, dar te inspaimanta, fiind amestecate, intense si rasfirate.


MpsAndreY11: Multumesc!
the0smart0horse0girl: Cu drag!
Alte întrebări interesante