Limba română, întrebare adresată de coadadeleu, 8 ani în urmă

Semnificatia mesajului poeziei Ploaie de Mihu Dragomir.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danaerezanu
1
Mesajul textului:
Mihu Dragomir îşi exprimă gândirea încadrată într-un spatiu terestru si ceresc (Universul), in care se atrage atenţia asupra esenţei, valorii elementelor:,, ploaia" şi ,, buruiana"care se referă la viața creatorilor.

Semnificatia mesajului:
Poezia exprima relatia dintre Creator si Natură.Eul raportează elementele naturii catre viaţa sa.Motivul,, ploii" este purificarea spiritului uman, iar motivul,, buruienii"semnifica firele vieții (zilele traite de creator).Mesajul textului ne comunica despre viața trecatoare a eroului.Ploaia, o multitudine de picaturi care incearca sa purifice spiritul, dându-i energie creatoare, care sa-l ridice la superioritate si sa-i mentina verticalitatea.În poezie se mai accentueaza si perioada adolescenței (in care sunt o multime de trairi, sentimente si amintiri).
,, Părul tau se stinge-n ploi" semnifica îmbatrânirea si slabirea fortelor creatoare, deja ajunge vremea cind fiecare se stinge din viața, lasând spiritul creator sa treacă la dreptate in fața spiritului divin. (a lui Dumnezeu)!




SPER CĂ TE-AM AJUTAT!
Alte întrebări interesante