Engleza, întrebare adresată de soarevalentina86, 8 ani în urmă

semnificația zilei de 1 decembrie​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biinqnq
2

marea unire, cand romania a fost unita

Răspuns de mihaelaneag20
7

Răspuns:

Libertatea

Căutare:

icon

Caută ultimele ştiri

CAUTĂ

Repetiție generală pentru parada de 1 Decembrie

ȘTIRI ROMÂNIA

Libertatea > Ştiri > Știri România

Ce semnificație are 1 decembrie, Ziua Națională a României

De Dana Aramă, Camelia Diaconu, Duminică, 01 decembrie 2019, 07:45. Ultimul update Duminică, 01 decembrie 2019, 08:38

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Ce semnificație are 1 decembrie, Ziua Națională a României

1 Decembrie este Ziua Națională a României și are o însemnătate specială pentru societatea românească, marcând unul dintre cele mai importante evenimente istorice. La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea).


olarandreea84: 1 Decembrie este Ziua Națională a României și are o însemnătate specială pentru societatea românească, marcând unul dintre cele mai importante evenimente istorice. La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie
olarandreea84: nu am putut să-ți răspund decât așa
olarandreea84: mulțumesc ❤️
Alte întrebări interesante