Limba română, întrebare adresată de stefi339, 8 ani în urmă

Sensibilul a pregătit o fișă pentru a nota citatele care numesc sau sugerează stările personajelor. Transcrie-le în fiecare bulă și notează apoi, cu litera D, citatele care numesc direct emoțiile personajelor și, cu litera S, citatele prin care acestea sunt doar sugerate.
Personajele sunt: Percy, Annabeth și Grover.

Va rooog! Coroana, stele, inima răspunsului corect.
Textul se afla în imagine.
Culegerea se numește:
"Ce poți face cu o carte", clasa a VI a, editura ART Grup Editorial, scrisa de Marilena Șerban și Mădălina Vincene​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de younggirl
2
“Grover avea frisoane si zbiera, cu ochii lui mari de țap manjiti de groaza.“ Si eu eram destul de șochat.“ ; “Grover se vaita plin de jale”; “A ezitat” ; “Chiar apreciez ca ai venit dupa noi.”



“Explizia ferestrelor autocarului inca imi rasuna in urechi.“; “-Haideti! Cu cat ajungem mai departe, cu atat mai bine“;
“- Ei bine, poate daca n-ai fi decis sa intrii in lupta...“ ; “-Tu sa taci, țapule[...]“ ; “-Cutii de conserve...O punga plina cu cutii de conserve” ; “-Uite ce e, eu...” ; “ A mai facut cativa pasi in tacere”; “Chestia e ca daca mori..., in afara de faptul ca ar fi foarte neplacut pentru tine, ar insemna ca miniunea s-a incheiat. Asta ar putea fi singura mea sansa de a vedea lumea reala”
Sper ca te-am ajutat! Te sfatuiesc sa citesti cartea! E foarte interesanta! Eu am citit-o. :)) O seara frumoasa. <3 Coronita?

younggirl: Cu litera “D” notezi al doilea alineat
Cu litera “S” notezi primul alineat
stefi339: mulțumesc foarte mult
tatianavintu27: buna stefi339 poti sa te uiti pe contul meu la utima mea intrebare sa ma ajuti te roog
tatianavintu27: stefii339 te rooog mutttt
tatianavintu27: multt* te roog
Alte întrebări interesante