Limba română, întrebare adresată de ssilverkinessis, 9 ani în urmă

Sentimentele lui Lefter Popescu oscilează permanent între speranță si disperare . Ce implicație are acest fapt asupra tensiunii pe care o degaja textul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de babutaandreea
31
nuvela este o specie a genului epic in proza cu un singur fir narativ urmarind un conflict unic iar personajele nu prea numeroase sunt caracterizate succint si sugestiv in functie de contributia lor la desfasurarea actiunii.nuvela''doua loturi'' de ion luca caragiale are un singur fir epic urmarind drama omului obisnuit.conflictul nuvelei  evidentieaza starile sufletesti ale lui lefter popescu aflat intr-un moment esential al vietii .
tema textului  ilustreaza drama omului obisnuit al carui destin este situat la limita dintre comic si tragic.locul central in nuvela il ocupa starile sufletesti ale eroului intr-un moment esential al vietii cand sansa i-ar putea surade.
domnul lefter popescu un ume familiar si banal dar luam in calcul personalitatea lui si comportamentul iara acest nume is e potriveste de minune la fel cum se imbina rosul cu verdele dar statutul de domn nu prea are ce cauta langa scest nume deoarece comportamentul sau este unul foarte dezordonat un comportament care es impleteste frumos cu mentalitatea lui.nu putem spune ca acest om este neindreptatit cu soarta lui dar nu  numai ea este de vina de vina este si el deoare ce norocul vine dar mai trebuie sa dai si tu putin din maini .
lefter este un nume predestinat esecullui si nu este de mirare ca acesta nu a avut niciodat noroc.numarul casei este 13.
lefter popescu eset caracterizat de cele mai multe ori indirect :prin faptele sale(ex)prin capacitate lui de gandire sau intelectul lui(ex).
Alte întrebări interesante