Limba română, întrebare adresată de Andreijmechierul, 8 ani în urmă

setează pe o fișă informații despre mari inventatori și invențiile acestora

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de macarianamaria138
4

Răspuns:

Alege care vrei

Ion Adamache: inginer, deține 25 de patente pentru invenții, printre care: metodă pentru extragerea petrolului prin injectare de apă sărată în zăcământ; purificare cu sulfuri; tehnologia puțurilor orizontale, producția de gaz acid etc.

Ion I. Agârbiceanu: proiectantul primului laser cu gaz (heliu-neon) cu radiație infraroșie din RomâniaÎntemeietorul ingineriei mecanice în România, Teodor Drăgu, a introdus sistemul de frânare automata cu aer comprimat, iar în 1887, sistemul de încălzire cu abur a trenurilor, coordonând și construirea mai multor locomotive cu abur. Lui i se datorează, de asemenea, și prima folosire a combustibilului lichid la locomotive

Petrache Poenaru nu este numai cunoscut drept primul român care a călătorit cu trenul în 1831, ci și pentru invenția sa ce a revoluționat domeniul obiectelor de scris și care este folosită și în prezent de milioane de oameni. „Condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se el însuși cu cerneală”, brevetat în 1827, este primul stilou modern inventat de Petrache Poenaru și precursorul stiloului inventat în 1863 de Brissant și Coffin și perfecționat 20 de ani mai târziu de către Watterman.Henri Coandă este cunoscut în principal datorită avionului cu reacție inventat în 1910 și care, tot în același an, a fost prezentat la Expoziția Internațională de Aeronautică de la Paris.doar un zbor al valetului de cupa rezumat, precizati la final și personajele, locul și timpul acțiunii.

Alte întrebări interesante