Religie, întrebare adresată de Geniusbrain, 8 ani în urmă

Sfantul Vasile Cel Mare model pentru tineri referat ofer coroana si 50 de puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreiBD1
1
Sf Vasile cel Mare, unul dintre cei trei mari ierarhi invatatori luminati ai lumii este sf Vasile cel Mare.El a scris vestitele Omillii catre tineri care se evidentiaza prin sfaturile folositoare de suflet date de catre acest mara si intelept irearh tinerilor, valabile si in ziua de azi.
Avand un simt patern puternic dezvoltat ,Sf .Vasile indeamna tinerii sa ia seama la experientele sale de viata , indreptandu-le pasii catre calea cea buna.
El isi exprima dragostea fata de tineri in mod direct ,asemanand-o chiar cu iubirea purtata de parintii lor trupesti.
Sf.Vasile ajuta tinerii sa isi cultive mintea prin educatie aleasa, sa dobandeasca faptele virtutii si le contureaza modele de comportament in societate.
El considera ca experienta face diferenta si transmite tinerilor mesajul rabdarii si al ascultarii fata de cei incercati de viata, considerandu-i inutili pe cei care nu asculta de nimeni.
Sf .Vasile vorbeste tinerilor despre pregatirea vietii vesnice,sfatuindu-i sa nu se clatine in credinta din pricina faimei lumesti, a bogatiei sau a altor lucruri trecatoare.
Insasi viata sa este un model demn de urmat- cumpatare, rabdare, modestie, iubire de aproapele ,credinta necinltita si jertfelinica- acestea sunt doar cateva trasaturi definitorii ale acestui sfant luminat de Dumnezeu. Sf. Efrem Sirul a avut o vedenie in care a vazut un stalp cu varful pana la cer. Prin descoperire dumnezeiasca i s-a spus ca in acest fel este Sf. Vasile.
Om al milei nesfarsite, Sf. Vasile ramane in istorie si pentru infiintarea primelor spitale- vasiliadele unde cu grija si dragoste erau tratati si gazduiti oamenii bolnavi si nevoiasi.
Sf.Vasile cel Mare, prin cununa faptelor bune, prin calitatile sale deosebite ramane pentru tineri o icoana vie de urmat , un tel de realizat pentru dobandirea mantuirii.



Geniusbrain: cel mai bun răspuns
Alte întrebări interesante