Limba română, întrebare adresată de exemplarexemplar77, 8 ani în urmă

Simplifica Textul:



Consider că titlul operei „Amintiri din copilărie” reperezintă cheia descifrării textului, anticipând ideea poetică, anuntând tema şi mesajul. Din punct de vedere structural, titlul este analitic, format din doua substantive comune, („Amintiri” şi „copilărie”) şi din prepoziţia simplă „din”. Titlul este folosit cu sens denotativ, primul cuvânt din titlu, amintiri” sugerează ceea ce va conţine opera, faptul că autorul va relata amintiri din copilăria sa. Prepoziţia „din” alături de substantivul „copilărie” sugerează timpul acţiunii, perioada din viaţă ce cuprinde amintirile narate.





In „Amintiri” este simbolizat destinul oricarui copil: de a face bucuria si supararea parintilor si de a lua si el cu- ncetul pe acelasi drum pe care l- au luat si- l vor lua toti. In Amintirile lui Creanga nu este nimic individual, nimic cu caracter de confesiune ori de jurnal care sa configureze o complexitate sufleteasca noua. Creanga povesteste copilaria copilului universal.”





Consider că opera „Amintiri din copilărie” este o operă autobiografică, urmarind procesul de formare al protagonistului romanului. Umorul, nostalgia,tristeţea, fericirea sunt sentimente exprimate de-a lungul întregului text, ceea ce face romanul să fie preferat de mulţi cititori. Finalul „Amintirilor” simbolizează trecerea ireversibilă a timpului ce lasă în urmă amintiri nepreţuite.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius182002
2

Răspuns:

Consider că titlul operei „Amintiri din copilărie” anuntă tema şi mesajul operei.Titlul  folosit cu sens denotativ,  sugerează faptul că autorul va relata amintiri din copilăria sa.

In „Amintiri” este simbolizat destinul oricarui copil, nu este nimic individual, Creangă povesteste copilaria copilului universal.”

Consider că opera „Amintiri din copilărie” este o operă autobiografică,ce urmărește viața protagonistului. Finalul „Amintirilor” simbolizează trecerea ireversibilă a timpului . Umorul, nostalgia,tristeţea, fericirea din  text, fac ca  romanul să fie preferat de mulţi cititori.

Explicație:

Alte întrebări interesante