Simplificați fracția , pentru R\{-3;3} .
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
La numararator dam factor comun si obtinem : x²(x-3)-(x-3)=(x-3)(x²-1)
9-x² este egal cu (3-x)(3+x)
(x-3) (x²-1) supra (3-x)(3+x) ; se simplifica fractia prin x-3
Obtinem x²-1 supra 3+x
9-x² este egal cu (3-x)(3+x)
(x-3) (x²-1) supra (3-x)(3+x) ; se simplifica fractia prin x-3
Obtinem x²-1 supra 3+x
diplo:
Merci mult si tie ca ai incercat sa o rezolvi ;)
Răspuns de
2
x³ - 3x² -x + 3 = ( x -1)· ( x +1) ·( x -3)
9 - x² =( 3 -x) · ( 3 + x) = - (x -3) · ( x +3)
daca simplificam = - ( x -1)·( x + 1) / ( x -3)
= - ( x² - 1) / ( x -3)
= ( 1 - x² ) / ( x -3)
9 - x² =( 3 -x) · ( 3 + x) = - (x -3) · ( x +3)
daca simplificam = - ( x -1)·( x + 1) / ( x -3)
= - ( x² - 1) / ( x -3)
= ( 1 - x² ) / ( x -3)
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă