Simplificati raportul : √2-2 supra la √2-1;
Simplificati raportul : 2√7-7 supra la √7
Ajutati-ma va rog frumos.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
(√2-2) /(√2-1) =
=(√2-2)(√2+1) /(√2-1)(√2+1) =
=(2-2√2+√2-2) /(2-1) =
=-√2/1 =
=-√2
(2√7-7)/√7 =
=(2√7-7)√7/√7*√7 =
=(2*7-7√7/7 =
=(14-7√7)/7=
=2-√7
=(√2-2)(√2+1) /(√2-1)(√2+1) =
=(2-2√2+√2-2) /(2-1) =
=-√2/1 =
=-√2
(2√7-7)/√7 =
=(2√7-7)√7/√7*√7 =
=(2*7-7√7/7 =
=(14-7√7)/7=
=2-√7
JanelAndreea:
ce formula s-a folosit?imi explicati va rog?
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă