Simplificati raportul din imagine.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x²-8x+15 = x² - 3x-5x+15 = x(x-3)-5(x-3)=(x-3)(x-5)
x²+x-12= x²-3x+4x-12 = x(x-3)+4(x-3)=(x-3)(x+4) și dacă le scriem ca o fracție se simplifică (x-3)cu (x-3) și astfel ne dă x-5 supra x+4
x²+x-12= x²-3x+4x-12 = x(x-3)+4(x-3)=(x-3)(x+4) și dacă le scriem ca o fracție se simplifică (x-3)cu (x-3) și astfel ne dă x-5 supra x+4
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă