Matematică, întrebare adresată de clauditzayoo, 10 ani în urmă

Sistem  3(x+2)-2(y-1)= -1 
            2(2-x)-4(y-x)=1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
3x+6-2y+2=-1
4-2x-4y+4x=1

3x+2y=-9 (*2)
2x-4y=-4
=======(+)
8x=-22
x=\frac{-11}{4}
\frac{-11}{2}-4y=-4
4y=4-\frac{11}{2}
4y=\frac{-3}{2}
y=\frac{-3}{16}

clauditzayoo: Multumesc
Răspuns de faravasile
1
3x+6-2y+2=-1
4-2x-4y+4x=1
Trecem termenii liberi in dreapta
3x-2y=-9⇒2y=3x+9 aceasta se inlocuieste im ecuatia a doua
2x-4y=-3

2x-6x-18=-3⇒x=-15/4
2y=3(-15/4)+9⇒y=-9/8

clauditzayoo: Multumesc
Alte întrebări interesante