Biologie, întrebare adresată de diodami3, 8 ani în urmă

sistemul nervos este un... alcatuit din... care are functia de... REPEDE DAU 30 PUNCTE SI COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeadragoiu33
1

Răspuns:

Sistemul nervos

Explicație:

Sistemul nervos constă din creier, măduva spinării, organele de simț și toți nervii care leagă aceste organe de restul corpului.Este posibilă distincția între sistemul nervos central și sistemul nervos periferic, care, la rândul lor, sunt împărțite în mai multe componente, fiecare având o funcție specifică.

Sistemul nervos central este format din creier și măduva spinării. La un adult, primul conține aproximativ o sută de miliarde de celule nervoase (neuroni), și chiar un număr mai mare de celule care efectuează funcții de susținere (cunoscute sub numele de glia).

Sistemul nervos periferic poate fi împărțit în două părți principale: sistemul nervos autonom și sistemul nervos somatic.

Functii: Sistemul nervos realizează comunicarea dintre diferitele părți ale corpului și le coordonează funcțiile voluntare și involuntare. În mod special, creierul și măduva spinării integrează informațiile de la alte organe și din mediul extern, și planifică răspunsurile adecvate. Diferitele structuri din creier, implicate în funcții specifice, sunt responsabile de gândire, memorie, rațiune, înțelegere, limbaj, mișcări involuntare și voluntare, echilibru, postură, respirație, bătăile inimii, tensiunea arterială, controlul temperaturii, emoții, de ceasul biologic intern al organismului și de prelucrarea informațiilor primite prin cele cinci simțuri, cum ar fi vederea și auzul.

Spor si bafta!!!

Alte întrebări interesante