Studii sociale, întrebare adresată de david348, 8 ani în urmă

Situația este următoarea: Este vorba despre o persoană cu autism care a terminat facultatea de medicina cu laude si incearca sa fie angajată dar este respins din cauza ca toți cred ca nu ar fi in stare . de ce a fost încălcat dreptul la independentă vreau raspuns. dau coroana!.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cernautaniulian
0

Răspuns:

a fost incalcat dreptul la indepeendenta din cauza ca el avea autism


david348: dezvoltată am spus
cernautaniulian: a ok
Răspuns de crinairin
1

Consider că există persoane cu autism care sunt foarte capabile să profeseze în domeniile care implică relaționarea cu ceilalți și bunele abilități de comunicare. De multe ori auzim că persoanele cu autism se integrează cu greu în societate, nefiind foarte sociabili. În prezent, aceștia beneficiază de sprijin specializat astfel încât să reușească să se integreze fără probleme în societate.

De cele mai multe ori, aceștia sunt foarte inteligenți, apți pentru a profesa. Faptul că acea persoană a absolvit o facultate, având parte de laude reprezintă un indicator al performanței. De aici reiese că are competențele necesare pentru obținerea unui post din domeniul medical.

Există o prejudecată din partea societății care discriminează persoanele cu autism, considerându-i ,,bolnavi”. Angajatorii nu au respectat dreptul la independență, la integrare, bazându-se pe presupuneri nefondate.  Totuși, eu consider că orice om are dreptul de a demonstra ceea ce cunoaște. Cred că persoana respectivă nu a avut nici dreptul de a i se oferi șanse egale în fața altor candidați, el fiind respins fără doar pe baza unui diagnostic.

Angajatorii au datoria de a acorda șanse egale candidaților să își demonstreze aptitudinile, abilitățe și cunoștințele. Uneori prejudecățile umbresc privirea multor oameni care se grăbesc să judece în loc să caute esența, aadevărul.

Explicație: Ți-am scris niște idei. Poți să le dezvolți mai mult.

Ca o mică paranteză, încă din copilărie persoanele cu autism beneficiază de îndrumarea unor terapeuți/specialiști ai analizei comportamentale. Autismul nu este o boală, ci o tulburare de dezvoltare ce afectează comunicarea cu ceilalți și comportamentul (exemplu: evită contactul vizual).


crinairin: Am recitit textul și am câteva greșeli de scriere din neatenție... Poate ai timp să rectifici dacă ai apucat să scrii în caiet. Trebuia ,,foarte sociabile”, ,,acestea beneficiază”, ,,discriminează oamenii cu autism”, ,,ea fiind respinsă”. Acel ,,fără” e trecut în plus, nu are ce căuta acolo. Acestea fiind spuse, îți urez succes! Sper să-ți fie de folos răspunsul.
Alte întrebări interesante