Istorie, întrebare adresată de mihai251240, 8 ani în urmă

slaut,am si eu nevoie de un referat la istorie despre Gheorghe Gheorghiu Dej si declaratia din aprilie 1964 va rog am nevoie de ajutor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Declaratia cu privire la pozitia P.M.R. in problemele miscarii comuniste si muncitoresti internationale a fost primul pas intr-o politica de emancipare fata de URSS.

La inceputul anilor 1960 relatiile oficiale cu sovieticii devenisera reci. Trupele sovietice fusesera retrase din Romania. Apoi s-a pus problema consilierilor in fata lui Hrusciov. Intr-un final au plecat si consilierii sovietici ce nu plateau chirii si erau platiti din banii romanilor. Pe plan international Romania s-a implicat in conflictul chinezo-sovietic, fapt care a atras regimului de la Bucuresti sprijinul chinez. Au fost refacute relatiile cu Iugoslavia lui Tito.  La inceputul anului 1964  Romania a respins planul Valev.  Declaratia din aprilie 1964 a fost testamentul lui Dej si a reprezentat respingerea definitiva a liniei de pana atunci a Partidului Comunist Roman iar independenta fata de URSS a devenit unul dintre pilonii de sustinere a politicii promovate de Romania.

Explicație:

Poti sa-l mai dezvolti.

Alte întrebări interesante