Limba română, întrebare adresată de Simina123, 9 ani în urmă

Soateti imaginile artistice si figrule de stil din urmatoarele versuri : De treci codri de arama , de departe vezi albind. S-auzi madrga galsurie a paduri
de argint . Acolo , langa izvoare , unde iarba de omat. Flori albastre tremur unde in vazduh de tamaiet. Parca -ca si trunchi veci poarta suflet sub coaja. Ce suspina printre ramuri a galsurilor vraja Iar prin mandru intuneric al paduri de argint .Vezi izviare zdrumicate peste pietre licurind .Ele trec cu harnici unde si suspin-ă flori molati.c Cand coboara in ropot dulce din tapsanul pravalatic. Ele sar in bulgari fluizi peste prundul din rastoace. In cuibar rotind de ape , peste care luna zace Peste fluturi mici albastri , mi de roiuri de albine. Curg in rauri sclipitoare peste flori de miere plina Implu aierul varatic , de mireasma si racoare. A popoarelor de muste sarbatori murmuitoare . Ajutati-mă vaa rog !


Simina123: Ma ajuta cineva ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioneioonela
0
Codri de arama,padurii de argint,iarba de omat,-metafore. Mandra glasuire-epitet metaforic in inversiune. Flori albastre-epitet cromatic,Vazduhul tamaiet-epitet.Trunchi vecinici poarta suflete sub coaja-Personificare Mandrul intuneric-epitet in inversiune. Izvoare zdrumicate-epitet personificator. Ropot dulce-epitet.Tapsanul pravalatic-epitet. Fluturi mici albastri,mii de roiuri de albine-imagine vizuala. Rauri sclipitoare-epitet. Aerul varatic-epitet Sarbatori murmuritoare-epitet. Mandra glasuire-poti sa o iei si ca imagine auditiva.Suspina printre ramuri a glasurilor vraja...imagine auditiva  Cuibar rotind de ape-imagine vizuala. 
Alte întrebări interesante