Matematică, întrebare adresată de maria6996, 9 ani în urmă

Solutia ecuatiei x-2 supra 3=x-3 supra 2 este egal cu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anonimuleu
7

Trebuie sa inmultim in cruce : 2*(x-2)=3*(x-3) .Acum facem inmultirile si rezulta:

2x-4=3x-9. Trecem 3x-9 in partea stanga cu semn schimbat: 2x-4-3x+9=0 .Acum face calculul: -x+5=0 .Rezulta -x=-5 si acum inmultim cu (-1) si rezultatul este x=5

Solutia ecuatiei este x=5 .Sper ca ai inteles! <3


maria6996: ms
Anonimuleu: coroana?
maria6996: nu-mi apare dar ti-o dau
Alte întrebări interesante