Solutia ecuatiei : x+4 + 2x - 7 = 1 + 4x - 3x este :
6 3 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
aducem la acelais numitor
x+4 +4x -14 =6 + 12x -9x
5x -10= 3x +6
5x-3x=6+10
2x=16
x=8
x+4 +4x -14 =6 + 12x -9x
5x -10= 3x +6
5x-3x=6+10
2x=16
x=8
Răspuns de
1
.....aducem la numitor comun 6
x+4 + 4x-14=6+ 12x-9x
x+4x-12x+9x=6-4+14
2x= 16
x= 16:2
x=8
x+4 + 4x-14=6+ 12x-9x
x+4x-12x+9x=6-4+14
2x= 16
x= 16:2
x=8
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă