solutia reala a ecuatiei 5(2x-1)-2(3x-5)=3(2x+3) - 6 URGENT!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
5(2x-1)-2(3x-5)=3(2x+3) - 6
10x - 5 - 6x + 10 = 6x + 9 - 6
4x + 5 = 6x + 3
6x - 4x = 5 - 3
2x = 2
x = 2 : 2 = 1
Răspuns de
9
Răspuns: x = 1
Explicație pas cu pas:
5(2x - 1) - 2(3x - 5) = 3(2x + 3) - 6
10x - 5 - 6x + 10 = 6x + 9 - 6
4x + 5 = 6x + 3
4x + 5 - 6x = 3
-2x = 3 - 5
-2x = -2
x = 1 ∈ IR
==pav38==
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă