solutia sistemului este...
[tex] \sqrt{3x} - 2 \sqrt{2} y = - \sqrt{6}
[/tex]
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
{√3x-2√2y=-√6 {√3x-2√2y=-√6
{2√3x+√2y=3√6 inmultim cu 2⇒ {4√3x+2√2y=6√6 se reduce y⇒ √3x+4√3x=6√6-√6⇒
5√3x=5√6 ⇒ x=5√6/5√3=√6/√3=√2√3/√3=√2 deci x=√2
y=(3√6-2√3x)/√2=(3√6-2√3·√2)/√2=(3√6-2√6)/√2=√6/√2=√3√2/√2 se simplifica⇒
y=√3
{2√3x+√2y=3√6 inmultim cu 2⇒ {4√3x+2√2y=6√6 se reduce y⇒ √3x+4√3x=6√6-√6⇒
5√3x=5√6 ⇒ x=5√6/5√3=√6/√3=√2√3/√3=√2 deci x=√2
y=(3√6-2√3x)/√2=(3√6-2√3·√2)/√2=(3√6-2√6)/√2=√6/√2=√3√2/√2 se simplifica⇒
y=√3
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă