Religie, întrebare adresată de bribri90, 8 ani în urmă

spune o virtute sau mai multe și spune despre ea în 3-5 fraze ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de phoebemylife
1

Răspuns:

Virtutea este o excelență morală. O virtute este o trăsătură sau o calitate care este considerată a fi bună din punct de vedere moral și, prin urmare, este apreciată ca fundament al principiului și al bunei ființe morale. Cu alte cuvinte, este un comportament care arată standarde morale înalte: a face ceea ce este bine și a evita ceea ce este greșit.Cele patru virtuți cardinale clasice din creștinism sunt: justiția, cumpătarea, curajul (sau tăria) și prudența

curajul este singura virtute ce nu poate fi stimulată

cum o dobândim?Să încerci lucruri noi mereu; să îți asumi riscuri; să te ții de promisiuni; să îți înfrunți propriii demoni, propriile umbre sau fricii


phoebemylife: cele 7 virtuti crestine includ doua categorii de virtuti. Pe de o parte, este vorba despre cele 4 virtuti de baza, provenite din filosofia greceasca, adica prudenta (intelepciunea), justitia (dreptatea), cumpatarea (temperanta) si curajul (fortitudinea), iar pe de alta parte despre cele 3 virtuti teologice, descrise in scrisorile Sfantului Paul din Tarsus, adica credinta, speranta si caritatea (milosteania sau dragostea).
phoebemylife: Rabdarea (in latina, "pacentia") este virtutea ce inglobeaza pacea, milostenia, suferinta si are la polul opus furia ori mania ). Rabdarea semnifica stapanire de sine si rezistenta fata de tentatii prin moderatie, solutionarea conflictelor, indreptarea nedreptatilor in mod pasnic, si nu prin violenta, acceptarea harului de a ierta si trata cu milostenie pacatosii, cladirea unui simtamant de stabilitate si comuniune pasnica si nu al unuia de ostilitate, contradictie si nascator de suferinta.
phoebemylife: Modestia ori smerenia (in latina, presupune umilinta, reverenta, respect si altruism ca valori contrare pacatului mandriei Este vorba despre un comportament modest, dezbarat de egoism si incarcat de respect. Modestia nu inseamna sa gandesti ca esti mai prejos decat altii, ci ca gandurile tale sa se canalizeze cat mai putin catre tine insuti.
phoebemylife: coroană?
phoebemylife: oricum, sper că te-am ajutat
phoebemylife: mulțumesc
Alte întrebări interesante