Biologie, întrebare adresată de dumitrusara197, 7 ani în urmă

spuneți 10 tipuri de plante care trăiesc în Marea Neagră​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cimpoidorin
1
1. Algele marine: Algele marine sunt plante acvatice care se pot găsi în toate mările şi oceanele din lume. În Marea Neagră, se găsesc diferite tipuri de alge, precum algele verzi, algele roşii şi algele maronii.
2. Seagrass: Seagrass este o plantă care creşte în apele sărate şi este importantă pentru viaţa marină, deoarece oferă un habitat pentru numeroase specii de peşti, crustacee şi alte animale marine.
3. Fanarele: Fanarele sunt plante perene care cresc în apele sărate şi sunt recunoscute pentru frunzele lor mari şi puternice, care pot atinge lungimi de până la 2 metri.
4. Salicornia: Salicornia este o plantă care creşte în zonele sălcii ale Mării Negre, unde solul este sărac în nutrienţi. Aceasta are frunze subţiri şi tulpini lungi, care pot atinge lungimi de până la 1,5 metri.
5. Plantele cu flori: În Marea Neagră, se găsesc şi plante cu flori, precum liliacul de mare, care este o plantă perenă care creşte în apropierea ţărmului şi are flori albastre sau violet.
6. Menta de mare: Menta de mare este o plantă perenă care creşte în zonele sălcii ale Mării Negre şi are frunze aromatice care sunt folosite în diverse preparate culinare.
7. Plopul de mare: Plopul de mare este o plantă perenă care creşte în apele sărate şi are frunze lungi şi subţiri şi ramuri puternice.
8. Zostera: Zostera este o plantă perenă care creşte în apele sărate şi are frunze subţiri şi înguste.
9. Salsola: Salsola este o plantă perenă care creşte în zonele sălcii ale Mării Negre şi are frunze subţiri şi tulpini lungi.
10. Carpobrotus: Carpobrotus este o plantă perenă care creşte în zonele sălcii ale Mării Negre şi are flori mari şi frunze suculente.

dumitrusara197: Mersi
dumitrusara197: o să îți dau mai târziu coroană
Alte întrebări interesante