Istorie, întrebare adresată de ghepardul, 9 ani în urmă

Spuneti intr-un text importanta studierii istoriei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vedea
3
Istoria este cea care dă identitate unui popor. Ea este precum o oglindă care reflectă într-un moment trecutul naţiunilor, împreună cu succesul, cu necazurile, cu suferinţele, cu eşecurile şi cu victoriile lor.
Istoria dă viaţă veacurilor trecute. Ea reînvie trecutul şi îi poartă pe cititori în acele vremuri şi experienţe ale trecutului. 

Cu toate acestea, dacă studiem istoria doar ca pe o serie de evenimente documentate ale trecutului, cu scopul de a uita de prezent şi de a trăi în trecut, atunci ea nu ne va fi de niciun folos în viaţa noastră şi va reprezenta doar nişte informaţii fără sens şi lipsite de importanţă. Ea nu va avea un rol creator în viaţa noastră din prezent. O astfel de istorie va servi doar scopului de a ne petrece timpul povestind întâmplări din trecut şi va reprezenta doar un mijloc de a evada din prezent. 

De asemenea, dacă istoria consemnează doar anumite evenimente, amintind numai de unele părţi ale societăţii, atunci ea va fi oarbă şi nu va avea nicio relevanţă în viaţa noastră. 
Adevăratul rol al istoriei este de a servi ca îndrumare, inspiraţie şi ca model în viaţa noastră din prezent.
Alte întrebări interesante