Ed. tehnologică, întrebare adresată de tudiloll, 7 ani în urmă

spuneti lucruri despre cereale,cultivarea cerealelor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandruc4321
3

Explicație:

În 2018, cantitatea de cereale produse la nivel global a fost de 2,7 miliarde de tone, aproximativ 354 kg pe cap de locuitor. Consumul lor a crescut deja în țările dezvoltate și în Asia de Sud-Est.

În România, de asemenea, cerealele sunt una dintre culturile care au cunoscut o creștere progresivă, grâul și orzul fiind a doua și, respectiv, a treia cea mai cultivată cultură din întreaga țară. În termeni europeni, România se află printre primii 3 cei mai mari producători de grâu.

România este o țară dependentă din punct de vedere economic de agricultură, chiar dacă acesta nu este sectorul său principal de activitate. Țara are dimensiuni destul de mari și cea mai mare parte a terenului arabil este cultivată. Datorită acestui fapt, populația României este destul de dependentă de agricultură, aproximativ 1/5 din populația activă având locuri de muncă aferente sectorului, și anume în domeniul exporturilor, și chiar și populația din mediul rural a crescut și ea în ultimii ani. Întrucât acesta este un sector care a atras atenția și este în continuă creștere, deși nu este încă un sector care să se poată auto susține, este necesar să se mențină stabilitatea economică și se așteaptă să aibă tot mai mult impact asupra țării.


alexandruc4321: Coroana ??
alexandruc4321: Coroana??
Alte întrebări interesante