Istorie, întrebare adresată de Timeatea, 9 ani în urmă

spuneti-mi va rog cum s-a desfasurat primul razboi mondial... cu tot:cauze,desfasurare si urmari...va roog...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeauta1
8
1914.-pe frontul de vest trupele germane ai invadat Belgia și ai intrat în Franta.Au fost opriți în apropierea Pariului la Marna.Pe frontul de est trupele rusești au declarato ofensiva pe Rusia.
1915.-toate operațiunile militare sau mutat pe frontul de est cu intenția de a scoate Rusia din conflict.Cu toate înfrângerile suferite de Rusia nu iese din razboi.Intra în război bulgaria și serbia este înfrântă.
1916.-Toate operatile militare se muta pe frontul de vest.Antanta cere ca România sa intre în razboi.Franta rezista la verdan dar românia este înfrântă și ocupa în 1916.
1917.-singurele victorii ale antantei sau tripla înțelegere sunt pe frontul romanesc la mărești Mărășești și oituz.Rusia confruntată de doua revoluții în martie 1918 iese din război și încheie pacea de la Brest-Litovsk.
1918.-pe frontul de vest trupele germane sunt din nou înfrânte la marna  treptat alianțele ei ies din război.Pe 11 noiembrie 1918 Germania semnează armistițiu și se încheie primul război mondial.
Pe 15 austriac 1916 România declara război Austro-ungariei .Campania din 1916 sa încheiat cu înfrângerea României și ocuparea tari de către puterile centralei puțin Moldova.  

Timeatea: Nu stiu cum o sa invat eu toata asta dar mersiii...muuult...:-)
andreeauta1: npc.nu e grea
Timeatea: Nu prea am inteles dar e neaparat sa o invat pe dea rost...
andreeauta1: Eu am dat rest
andreeauta1: test
Timeatea: si eu trebuie...asta-i viata...;-)
Răspuns de morcoveata2
3
primul război a avut loc in 1914-1918

Timeatea: Mersi,acum voiam sa intreb intre ce ani a avut loc...:-)
morcoveata2: cu placere
Timeatea: :-)
Alte întrebări interesante