Limba română, întrebare adresată de TarhonOctavian, 9 ani în urmă

Spuneți un text scurt cu titlul Bun venit primăvara și cu cuvintele:cer plumburiu, dealuri invarzite, copaci ca de zahar, zumzet viu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puisordeprepelita
2

  venirea primaveriii ii umple petoti de sperante . oamenii nu mai vor cer plumburiu ci zumzetul viu al gazelor.

 copcii ca de zahar isi lasa haina iernii si I-o dau soarelui. deja mugurasii plapunzi si sfiosi s-au ivit iar ghioceii rusinosi si-au aratat deja chipul imaculat.fire scurte de iarba imbraca dealurile si nu stiu din ce motiv zapada intra in pamant de rusine. poate ca stapana ei ,Iarna n-a biruit lupta si se rusineaza. iar pe dealurile inverzite zane din povesti poposesc.

 si baba Odochia isi mai scutura cojoacele dar hai sa spunem tare:"Bine ai venit,primavara!"

Răspuns de serbanbianca91
0
bun venit primavara!!


Era o zi de primavara cu cerul plumburiu si un soare fermacator si plin de bucurie ca sosise primavara.
Grabita m-am dus la mama mea si am intrebat-o daca putem sa mergem la bunica la tara. mama a spus ca da,asa ca m-am dus sa imi fac bagajele deoarece noi locuiam in brasov iar ea era in iasi .ne-am facut toti bagajele si am pornit cu masina noastra. pe cand mergeam vedeam dealurile inverzite ,copaci ca de zahar incat imi venea sa-l mananc. pana cand am ajuns iasi,cu o privire uimitoare copii erau bucurosi de venirea primaverii.am ajuns la bunica mea si cu un zambet viu bunica ne spuse ,,bun venit copii mei mi-a fost dor de voi veniti sa va imbratisez.
Aceasta zi n-am s-o uit niciodata in viata mea!!!!!
Alte întrebări interesante