Informatică, întrebare adresată de Firven, 8 ani în urmă

Spuneti va rog 5 dierente dintre BIOS si UEFI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VladaCazacu
0
Salut prieteni, in tutorialul de azi va voi prezenta Click Bios de la MSI, acesta este un nou tip de bios bazat pe standardul UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), acesta este extrem de prietenos si afera cateva optiuni integrate.
Ce este UEFI ?
Pe scurt UEFI este un strat software care face legatura intre firmware si sistemul de operare, un fel de inlocuitor al bios-ului cu mai multe functii si care permite implementari mult mai spectaculoase in viitor.
De ce este mai bun UEFI decat BIOS ?
Bios-ul este invechit si nu permite implementarea unor functii moderne, UEFI poate incarca sistemele de operare mult mai rapid. In acest moment un computer cu Bios poate porni 20-30 secunde in cel mai fericit caz, acelasi hardware pe o placa de baza cu UEFI pote porni in 5-15 secunde si imaginati-va ca UEFI este la inceput.
Bios-ul este un sistem de operare primar care nu are suport pentru mouse, in bios se poate lucra doar cu tastatura, pe UEFI se poate opera cu mouse-ul exact ca intr-un sistem de operare.
UEFI este extrem de prietenos, in loc de meniuri text avem icoane si imagini animate, UEFI are chiar si suport multi language, in viitor vom avea cu siguranta UEFI 100% in limba Romana.
Alte întrebări interesante