Limba română, întrebare adresată de unchiulica, 9 ani în urmă

spunetimi si mie o compunere de 19randuri cu titlul ,,La poarta Sarutului''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sweety200
3
                                                  La poarta sărutului
 Am fost intr-o excursie impreună cu clasa mea la poarta sărutului si la alte cateva monumente. Desi drumul a fost obositor si lung ne-am bucurat vazând poarta sarutului . Are o arhitectura frumoasă si este si foarte interesantă . 
             Fiind toamna aerul era rece , iar frunzele copacilor din jur erau uscate , dar viu colorate .Vântul bătea usor , iar noi stăteam in rând in fata porti , ca si cum am fi intrat într-un muzeu.
                       Desi nu am stat mult acolo mia plăcut atmosfera creată in acest loc si amintirele trezite de el după aceea .
           E un loc minunat si e plăcut să-l vizitezi , mai ales alături de prieteni , colegii sau membrii familiei .Alături de  poarta sărutului , Constantin Brâncusi a construit si masa tăcerii , aleea scaunelor  si coloana fără sfârsit . Toate ninște obiective turistice frumoase si construite cu multă truda .Este o bucurie să stiu că am văzut ceea ce a facut Constantin Brâncusi . Putem spune că si România are locuri frumoase , unele incă nedescoperite si că este frumos in această tară , tara mea .
               Am vizitat un loc  minunat si mi-a făcut plăcere să-l vizitez   alături de colegele si colegii clasei mele.
                     
                             Si recoman oricui să-l viziteze .

sweety200: Nu sunt 19 rânduri , dar să sti că eu l-am făcut , sper să fie bine si să-ti fie de ajutor!
elenaandreea798: dc mi lai raportat?
sweety200: nu eu ti l-am raportat
Răspuns de elenaandreea798
4
Compunere despre Poarta Sărutului, opera sculptorului Constantin Brâncuşi, un eseu interpretativ în chei personale. Compunerea este utilă elevilor de clasa a VIII-a sau chiar a celor de liceu, inclusiv cei de ani terminali.
Târgu Jiu este un centru cultural important pe harta României. Dar poate cea mai mare importanţă a oraşului este în domeniul artelor plastice. Parcul Central din mijlocul oraşului adăposteşte piese de artă nepreţuite, atât la nivel naţional cât şi internaţional, care poartă semnătura sculptorului român, Constantin Brâncuşi. Coloana Infinitului, Masa Tăcerii şi Poarta Sărătului sunt pentru noi, tot atâtea motive de mândrie, dar şi exprimări artistice desăvârşite şi pline de emoţie şi simbolism. De departe cea mai plină de poezie, dar şi de semnificaţii filozofico-tradiţionale, este Poarta Sărutului.
Poarta Sărutului
La prima vedere, construcţia masivă din piatră brută, asemănătoare unui Arc al Triumfului, contrastează puternic cu însăşi denumirea şi simbolul ei: sărutul. Atât de intim şi emoţionant, sărutul nu pare a avea nimic în comun cu construcţia în piatră dură, ba mai mult pare a fi o încercare nereuşită de a surprinde sărătul, unul din cele mai frumoase motive ale iubirii. Dar acestă perspectivă asupra sculpturii poate fi adevărată doar la o privire superficială şi lipsită de cel mai mic spirit estetic.



Anexe:
Alte întrebări interesante