Limba română, întrebare adresată de baranovcostel, 9 ani în urmă

spunetimi un esu oe tema     lectura inaripeaza sufletul 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sterpudoina
1
Lectura este o lume deosebita de cea reala. Citiul ne ofera posibilitatea sa madeitam asupra unor lucruri, sa ne imbogatim imaginatia si sa patrundem int-o alta lume , o lume a visului , o lume care ne innaripeaza.

Răspuns de tinutapascal
4
Cartea reprezintă un izvor nesecat de cunoștințe și cu toții știm asta. Dar cîți dintre noi savurează zilnic apa cristalină a acestui izvoraș? Răspunsul ar fi unul nu prea îmbucurător. Este foarte trist că societatea de astăzi, în special tinerii , sunt învăluiți mai mult de noile tehnologii, astfel uitînd să-și hrăneasă sufletul măcar din cînd în cînd. Mereu sîntem prea ocupați atunci cînd vine vorba de a face ceva util sufletului nostru , sîntem prea obosiți pentru a citi , prea grăbiți pentru a asculta durerile aproapelui nostru și pînă la final ajungem a fi niște roboți ai societății , ce zi de zi se avîntă în agitația vieții cotidiene.

Așadar , vreau să mă opresc la următoarea idee: ” Lectura înaripează sufletul”. Adevărul acestor cuvinte se ascunde în fiecare dintre noi, adevăr care poate fi descoperit doar atunci cînd îți potolești setea cu un păhar de apă rece din acel izvoraș despre care vorbeam la început. 
Pentru mine lectura se manifestă în dependență de starea mea de spirit. Cîteodată , după cum spune Cristian Bădiliță :”Lectura omoară timpul”, alteori însă simt nevoia de a fi singură , de fapt nu singură ,pentru că cartea e asemeni unei prietene bune,care mereu îți poate da cele mai utile sfaturi. Există situații cînd indiferent: ți-e trist ,sau ești fericit, ești singur sau ai alături o mulțime de prieteni , dar simți o mare mare mare izolare de tot restul lumii. În astfel de cazuri , eu prefer să citesc ceva pentru a nu-mi revărsa furia, sau celelalte emoții asupra persoanelor dragi.
Alte întrebări interesante