Istorie, întrebare adresată de petu1125, 8 ani în urmă

spunetimi va rog 5 simboluri istorice​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de toancavalentina
0

Răspuns:

1.hexagrama: Hexagramă înseamnă ”semn trasat din șase linii” și este o descriere geometrică foarte simplă a sa. Mai este numit și hexagon stelat sau steaua cu șase colțuri. Hexagrama este figura geometrică având șase linii care unesc șase puncte egal depărate de centru. Se poate înscrie perfect într-un cerc, iar raza acestuia, adică depărtarea fiecărui vârf al hexagramei de centru este egală cu depărtarea fiecărui vârf față de cel vecin lui. Din acest motiv hexagrama este considerată un simbol al armoniei și al păcii, având însă  mult mai multe semnificații decât atât. Pentru că numărul laturilor și vârfurilor este par, putem spune că hexagrama este compusă din suprapunearea a două forme geometrice simple, adică a două triunghiuri echilaterale. În varianta culturală a acestui simbol, cele două triunghiuri sunt orientate vertical, unul cu vârful în sus și unul cu vârful în jos. De aici au izvorât o mulțime de semnificații deasemenea, punând acest semn în legătură cu tot ceea ce presupunea existența unei perechi de opuși, de la conceptele de Bine-Rău, Sus-Jos, Masculin-Feminin, până la conexiuni mai complicate în hermetism și alchimie, după cum vom putea vedea.

2.Semnul Păcii Acest semn este asociat cu hippioții și mișcări pacifiste, dar ce legătură este între pace și trei bețe într-un cerc? Semnul acesta a fost creat de către pictorul britanic Jerald Holton, în anul 1958. Scopul inițial era a îndemna autoritățile britanice să renunțe la arma nucleară.

3.Simbolul medicinei: Șarpele a devenit simbolul medicinei din cauza că în antichitate, acesta era asociat cu doi zei ai sănătății, Aslcepius sau Esculap și fiica acestuia, Higia

4.Crinul, simbol pentru Florenta

Crinul, simbol al Florentei

 

In cea de-a doua jumatate a secolului al XII-lea crinul rosu a fost ales simbol al Florentei. Cum in acea perioada fiecare oras era reprezentat de o floare, iar in tendintele heraldice cele mai utilizate simboluri florale erau trandafirii si crinii, floarea aleasa initial pentru stema care reprezenta Florenta a fost crinul alb pe fond rosu.

In 1266 culorile au fost inversate de guelfii din familiile provinciale din Bavaria, ca semn al victoriei impotriva ghibelinilor din familia Hohenstaufen, originari din Suabia.

 

Crinul florentin, dupa denumirea botanica Iris Florentina, creste in imprejurarile Florentei si este o floare ce semnifica puritate si castitate.

Alte întrebări interesante