Istorie, întrebare adresată de denisamirea521, 8 ani în urmă

stabilește daca miscarea condusă de Tudor Vladimirescu a contribuit la îmbunătățirea situatia la romani​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de snejanaturcanuu
1

Răspuns:

Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.La 1821, lupta revoluționarilor români a avut un caracter național și social, dar condițiile istorice au impus prioritatea realizării cu prioritate a dezideratelor naționale.

Această acțiune a adus în Moldova, după lunga perioadă fanariotă, din nou un domn pământean în persoana lui Ioniță Sandu Sturdza[30] și în Muntenia pe Grigore al IV-lea Ghica. Deși înfrântă prin intervenția armatelor otomane, Revoluția din 1821 a reușit să determine sfârșitul epocii fanariote prin restabilirea domniilor pământene, lucru care a dus la înlăturarea gravelor prejudicii aduse de Poartă statutului de autonomie a celor două Țări Române. Totodată, revoluția a consolidat ceea ce Nicolae Bălcescu va denumi mai târziu ca fiind „Partida Națională”.


denisamirea521: mulțumesc dar cu o idee mai scurta, ma poți ajuta? referitor la întrebare
snejanaturcanuu: pot sa îți explic
denisamirea521: am un test și un exercițiu îmi cere răspunsul la întrebarea aceea
snejanaturcanuu: până la revoluție conduceau țară oamenii care cumpărau pământul pentru a conduce de obicei șapte ani iar după au început domnitorii să fie și făceam mai multe pentru țară de aceasta să începutul procesul de modernizare
snejanaturcanuu: domnitorii români
denisamirea521: Mulțumesc frumos
snejanaturcanuu: sper sa înțelegi , scrie un pic mai științific și gata
snejanaturcanuu: cu plăcere
denisamirea521: Da mulțumesc mult
snejanaturcanuu: salut , poți să setezi răspunsul meu cel mai bun , te rog mult
Alte întrebări interesante