Biologie, întrebare adresată de madalin6014, 8 ani în urmă

stabiliti tipul de respiratie pentru urmatoarele:balena,delfin,albină,porumbel,șarpe,purcel,melc,scoică​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madallina30
1

Balenele respiră prin plămâni, motiv pentru care se ridică de obicei la suprafața oceanului pentru a lua aer. Delfinul are același tip de respiratie și anume ,pulmonara .

Respirația albinelor este un principiu ciudat, care este furnizat de un set unic de organe specifice ,sistemul respirator începe de la spirale. Acestea sunt formațiuni speciale care deschid exteriorul canalului traheal. 

Porumbelul - pe langa plamani(rosu) porumbelul mai are si un sistem de saci de aer(albastru). La inspiratie aerul intra in plamani(schimb de oxigen) si in sacii de aer. La expiratie aerul din saci intra din nou in plamani (schimb de oxigen si la expiratie). Acest dublu schimb de oxigen deosebeste porumbelul de mamifere si explica rezistenta la zboruri lungi.

Șarpele -Reptilele respira exclusiv cu ajutorul plămânilor, care, în comparație cu plămânii amfibienilor, au o structură mai complexă.

Purcel - respirație pulmonară

Melc - sistem respirator pulmonar (1 plaman) sau branhial

Scoică- Odată cu hrana, prin sifonul inhalant pătrunde și oxigenul dizolvat în apă. Apa scaldă branhiile care extrag oxigenul și elimină dioxid de carbon care va fi eliminat prin sifonul exhalant. Prin mișcarea cililor de pe suprafața branhiilor se formează un curent de apă necesar respirației.


madalin6014: scz am vrut sa iti dau bun dar am apasat din greseala pe gresit:(
Alte întrebări interesante