Limba română, întrebare adresată de dddgfggffg, 9 ani în urmă

Stie cineva un text scurt despre brad?


BrunetzicaEU: Bradul... il vedem ca pe un oricare arbore dar defapt el este un simbol al craciunului... al Domnului Iisus Hristos... oriunde si oricand l-am vedea el ramane verde si maret.. sa nu uitam ca el este un arbore minunat... asa ca sa ne indreptam privirea catre maretul brad si catre maretele paduri de conifere

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FrankelOrly
5
Bradul  ceva simbolic Craciunului . Arbore din familia pinaceelor care crește în zona muntoasă, înalt până la 50 m, cu tulpina dreaptă, cu frunzele în formă de ace de culoare verde-închis, persistente, cu florile și semințele în conuri (Abies alba); p. gener. nume dat coniferelor.  Apă de brad = a) amestec de apă și ulei extras din frunze de pin, folosit pentru parfumarea încăperilor sau a apei de baie b) băutură alcoolică aromată cu esență din semințe de ienupăr. ◊ Compuse: bradul-ciumei = varietate de ienupăr cu fructe mici (Juniperus intermedia); brad-negru sau brad-roșu = molid.
Sper ca te-am ajutat ! daca vrei mai scurt uite altfel ;
Bradul  ceva simbolic Craciunului . Arbore din familia pinaceelor care crește în zona muntoasă, înalt până la 50 m, cu tulpina dreaptă, cu frunzele în formă de ace de culoare verde-închis, persistente, cu florile și semințele în conuri (Abies alba)

Alte întrebări interesante