Stiind că numerele x-1, 2x, 4x+3 sunt în progresie geometrică, atunci x este egal cu
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2x)² = (x-1) (4x+3)
4x² = 4x² +3x -4x -3
4x² - 4x² +x = -3
x= - 3
hasmimij:
Mersi mult
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Daca sunt in progresie geometrica atunci termenul din mijloc este media geometrica a termenilor adiacenti
(2x)²=(x-1)(4x+3)
4x²=4x²-x-3 0=--x-3 ⇒x=-3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă