Chimie, întrebare adresată de david7546, 9 ani în urmă

Stiind ca o triglicerida formeaza prin hidroliza numai acid palmitic si glicerol , sa se calculeze cantitatea de triglicerida necesara obtinerii a 8.28 kg de glicerol cu un randament de 90% .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bunicaluiandrei
2
triglicerida + 3H2O ⇒ glicerol + 3 CH3-(CH2)14- COOH
m t = 8,28·100/90 = 9,2Kg    n = 0,1 moli ⇒ hidrolizeaza 0,1 moli tripalmitina
C3H5(OCO-(CH2)14-CH3)3  M = 806g/mol
m = 80,6 g

Utilizator anonim: ar trebui să scrii mai detaliate problemele.. Nu cred că fiecare întelege rezolvarea problemelor dacă nu explici cum trebuie :D
bunicaluiandrei: cel care solicita o rezolvare nu trebuie sa se multumeasca cu copierea ei ; trebuie sa urmareasca mersul rezolvarii , sa incerce sa reia calculele, sa isi insuseasca tehnica de rezolvare, ..... chiar daca e nevoie sa mai puna si intrebari suplimentare... .....de exemplu inproblema de mai sus ce ar trebui detaliat ?
Utilizator anonim: ma refer in general la toate problemele rezolvate de Dvs.. Am vrut sa inteleg o problema pe care stiam sa o rezolv pana la un anumit punct si la care a-ti rezolvato Dvs si nu intelegeam nimic de unde si cum .. :)
bunicaluiandrei: intreaba- ma
Utilizator anonim: http://brainly.ro/tema/2685925
Utilizator anonim: la problema asta nu stiam cum sa fac cu Cu (conversia utila) stiu formula Cu=n util/ ntotal *100 ==> n util=x si n total= x+y+z
Alte întrebări interesante