Stiind ca x-2*y+13=52 , determinati 3*x-6*y+1
Alin13:
19
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
26
x-2y+13=52
x=2y+52-13=2y+39
3x-6y+1=3(2y+39)-6y+1=6y+117-6y+1=118
3x-6y+1=118
x=2y+52-13=2y+39
3x-6y+1=3(2y+39)-6y+1=6y+117-6y+1=118
3x-6y+1=118
Răspuns de
5
Mai clar: scoti pe x - 2*y = 52 -13 => x - 2*y = 39;
Apoi, in a doua relatie matematica dai factor comun pe 3 intre primii doi termeni =>
3( x - 2*y ) +1 = 3*39 +1 = 118.
Apoi, in a doua relatie matematica dai factor comun pe 3 intre primii doi termeni =>
3( x - 2*y ) +1 = 3*39 +1 = 118.
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă
Engleza,
10 ani în urmă