Știind că x^2+y^2=5 și xy=2, calculați valoarea expresiei x-y.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
x-y = 1
x-y = -1
Explicație pas cu pas:
(x-y)² = x² - 2xy + y² ⇒ x²+y² = (x-y)² + 2xy
În expresia din enunț înlocuim pe x²+y² cu (x-y)² + 2xy, conform relației de mai sus.
Rezultă: (x-y)² + 2xy = 5 ⇒ (x-y)² = 5-2xy
Știm că xy = 2, așadar (x-y)² = 5-4 ⇒ (x-y)² = 1
De unde avem două soluții: x-y = 1 și x-y = -1
Răspuns de
1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
(x-y)²=x²+y²-2*x*y=5-2*2=1
x-y=1.