Istorie, întrebare adresată de laurentiajignea, 7 ani în urmă

Studiaza materialul suport şi realizează sarcinile de activitate. Sursa A... Ajunsu-au osância pe biata Moldova.. de când au venit domni straini Acum 1700-1800 de pungi de ban au din tara, iar mai mainte la domnil trecut, mai mult de 400-500 de pungin at luu. Si altfel de park on huomat ca acum. Oh, oh, oh, vai, vai, vai, di tara! Ce vremuri cumplite au ajunsur şi in ce încercari au chut Jon Netice Letopisejul Tarii Moldove 2.1. Identifică şi numeşte evenimentul descris. 2.2. Enumeră patru cauze ale declanşări evenimentului, expuse în sursa A. a. b. d. c.
urgent ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de painuzumaki74
0

1. Evenimentul descris în sursa A este venirea "domnilor străini" în Moldova, care au luat o cantitate mare de bani din țară.

2. Patru cauze posibile ale declanșării acestui eveniment ar putea fi:

a. Datorită faptului că Moldova avea o economie slabă, domnii străini au putut lua o sumă mare de bani din țară.

b. Domnii străini poate au avut puterea și influența necesare pentru a forța guvernul Moldovei să le permită să ia bani din țară.

c. Poate că domnii străini au avut interese comerciale sau economice în Moldova și au folosit aceasta ca o modalitate de a-și îmbunătăți poziția.

d. Poate că domnii străini au profitat de instabilitatea politică sau de slăbiciunea guvernului Moldovei pentru a lua bani din țară.

Alte întrebări interesante