Studii sociale, întrebare adresată de bvinjan12, 7 ani în urmă

Studiu de caz. Formati patru grupe si discutati cazul prezentat in textul de mai jos.

Ionut este un copil slabut, palid, cu figura trista. El este elev in clasa a V-a. Mai tot timpul, Ionut vine la scoala fara caiete si fara manuale, cu haine ponosite si pantofi vechi, gata sa se rupa. Se plange adesea ca nu a avut timp sa-si faca lectiile, fie pentru ca si-a ajutat parintii la munca, fie pentru ca a avut grija de fratii mai mici. Pentru a-i putea oferi lui Ionut hainute si rechizite, diriginta solicita ajutorul clasei. Toti elevii clasei se arata bucurosi sa-si ajute colegul. Exceptie face doar Mihnea. El sustine ca saracii isi merita soarta pentru ca sunt lenesi si lipsiti de vointa. Mai mult decat atat, el declara ca ii este rusine cu un asemenea coleg si ca isi doreste ca Ionut sa plece din scoala lor.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motocflorentina16
1

Cazul prezentat in acest text este un caz des întâlnit in școlile din România. Este un caz de marginalizare, discriminare si bullying care vine din partea lui Mihnea deoarece Ionut are o situatie financiară bine stabilita și bună.

Acest fel de caz poate fi practicat pana si de profesori, unii dintre ei, mai ales daca copilul are si o diferta etnie/cultură. Este un caz grav si extrem de gresit din toate punctele de vedere, de aceea eu consider ca nimeni nu are trebui să treacă prin asa ceva sau cazuri chiar mai urâte si că elevi/profesori care se comportă astfel fata de elevi ar trebui suspendati, in cazul in care este vorba de elevi si concediati in cazul in care este vorba de profesori.

Eu gândesc asa si imi susțin cu mândrie opinia deoarece cred ca fiecare dintre noi ar trebui tratat la acelasi nivel de respect, fie ca sunt de alta culoare, religie, cultura, etnie, situatie financiară s.a. , deoarece consider ca toti suntem la fel de importanți si meritam cu totii drepturi egale.


motocflorentina16: Deoarece Ionut NU are o situatie financiară buna si stabilita** Iarta-ma pentru greseala !
Alte întrebări interesante